Bilgisayarda Dosya Şifreleme Nasıl Yapılır

Sadece NFTS dosya sistemi birimde yer alan dosya ve klasörleri şifreleyebilirsiniz.

Sıkıştırılan dosya yada klasörler de şifrelenemez. Sıkıştırılan bir dosya ya da klasör şifrelenirse, bu dosya ya da klasör ilk durumuna genişletilir.

Sistem özniteliği ile işaretlenen dosya ve systmroot dizinindeki dosyalar şifrelenmez.

Tek bir dosyayı şifrelerken üst klasörü şifreleme seçilirse gelecekte klasöre eklenmiş bütün dosya ve alt klasörler şifrelenir.

Klasör şifrelenirken bütün dosya ve alt klasörleri şifrelemeyi seçerseniz, klasör içerisinde yer alan bütün dosya ve alt klasörler ile birlikte gelecek bu klasöre eklenen dosya ve alt klasörler de şifrelenir. Sadece klasör şifreleme seçilirse, şu anda klasör içerisinde yer alan bütün dosya ve alt klasörler şifrelenmez. Fakat gelecekte klasöre eklenmiş dosya ve alt klasörler eklendiği zaman şifrelenir.

Dosya Şifreleme

1-Windows gezginini açın.
2-Şifrelemeyi istediğiniz dosya ya da klasörü sağ tıklayarak özelliklere tıklayın.
3-Genel sekmesinden gelişmişi tıklayın.
4-Veriyi korumak için şifrele onay kutusunu işaretleyin ve daha sonra tamam’a tıklayın.
5-Özellikler iletişim kutusunda tamam’ı tıklatın ve ardından aşağıdaki seçeneklerden birisini uygulayın.

Dosya ve üst klasörü şifreleyebilmek için şifreleme uyarısı iletişim kutusunda dosyayı ve ana klasörü şifrele’yi seçin.
Sadece dosyayı şifrelemek için şifreleme uyarısı iletişim kutusunda yalnızca dosyayı şifrele’yi seçin.
Yalnızca bir klasörü şifreleyebilmek için  öznitelik değişikliklerini onayla iletişim kutusunda değişiklikleri yalnızca bu klasöre uygula’yı seçin.
Klasörü, alt klasör ve dosyaları ile beraber şifrelemek için öznitelik değişikliklerini onayla iletişim kutusunda değişiklikleri bu klasöre, alt klasörlerine ve dosyalarına uygulayı seçin.

Bilgisayar Mühendisi, sigortacı, yazılımcı ve en önemlisi de bir baba...

Benzer İçerikler

tyt deneme pdf

TYT Deneme Pdf Sınavı 2023 Cevap Anahtarlı Ücretsiz İndir

Bu içerikte TYT deneme sınavı, sınava hazırlanan öğrenciler için tahmini çıkabilecek olan test ve deneme sınavları hazırlar. Bu deneme sınavları PDF şeklinde hazırlanmış olup cevapları ile birlikte…

MB – GB Hesaplama

Merhaba arkadaşlar, bu konu da sizler için Megabyte Gigabyte hesaplama hakkında bilgi vereceğiz. Öncesinde bilinmesi gereken 1 GB = 1024 MB olduğudur. Bu bilgi sonrasında ise diğer…

İlk Türk Girişimci Şakir Zümre

Bugün ilk Türk girişimci olarak tarihe geçen bir girişimcilik örneğinden bahsetmek istiyorum. Bu girişim, Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923 yılında ilan edildikten sadece 2 yıl sonra temelleri…

HTML Sayfa Yenileme Kodu

Özellikle haber sitelerinin sık sık kullandığı bu kod oldukça önemlidir. Sayfa yenileme kodu ile bir sayfayı belirlenen süre de yenilenmesini sağlayabilirsiniz. Herhangi bir güncelleme olması durumunda kullanıcıya…

Debugger Nedir?

Debugger nedir, debugger ne işe yarar? Debugger programlarda hata ayıklamaya yaramaktadır. Kısaca debugger hata ayıklayıcıdır. Kodları yazdığımız derleyici arka planda kodları derlerken kodlar arasında hataları inceler, eğer…

Programlama Dillerinin Farkları (Karşılaştırma Nitelikleri) Nelerdir?

Programlama dilleri belli ifadelerin ve makinelerin kodlanması ile piyasaya çıkmıştır. Bu diller belli başlı kriterler ile farklılaşmaktadır. Wikipedia, Facebook, Google gibi birbirinden farklı siteler bir çok programlama…

This Post Has One Comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir